Test de alergie - ghid


Veți citi acest text în 3 minute.

Jak zrobić próbę uczuleniową?

TEST DE ALERGIE - GHID


DE CE TREBUIE SĂ FACEȚI UN TEST DE ALERGIE?

Deși este extrem de important, din păcate doar un mic procent dintre noi o facem. De ce? De obicei se întâmplă să fim atât de încântați de produs încât abia așteptăm să-l testăm și nu avem timp să facem teste de alergie . Dar unde suntem atât de grăbiți? ;) În opinia noastră, evident merită să acordați puțin timp. Ați folosit vreodată un ser pe toată fața și după un timp s-a înroșit? Dacă da, probabil că nu ați citit informațiile de pe ambalajul producătorului. Deci, care sunt beneficiile unui test de alergie?

Un test de alergie ne va permite să evităm o potențială reacție alergică pe față care ar fi rezultatul unei alergii a pielii la un anumit ingredient cosmetic. Deși șansele sunt mici, din păcate ele există, așa că este mai bine să faceți un test de alergie.

DAR CUM POȚI FI ALERGIC LA COSMETICE?

Informația importantă este că toate produsele cosmetice trebuie să fie supuse unor teste dermatologice înainte de a apărea pe piața UE, care reduc la minimum posibilitatea unei reacții alergice. Deci, de ce credem că suntem alergici la unele produse cosmetice? Poate fi o problemă cu denumirea...

IRITAȚIE SAU ALERGIE?

Asta și este problema. Cei mai mulți dintre noi nu știu cu adevărat diferența dintre iritație și alergie. Ca urmare, definim orice reacție nefavorabilă a pielii noastre drept o alergie. Acest lucru, la rândul său, îi determină pe oameni să lase opinii negative și să-și sfătuiască pe cei dragi împotriva acestor produse. Prin urmare, uneori merită să vă încredințați îngrijirea unor persoane calificate și să profitați de o consultație cosmetologică, care va reduce semnificativ riscul de a alege produsul greșit.

ALERGIE

Cu alte cuvinte, o boală inflamatorie a pielii care apare după depășirea pragului de toleranță pentru un anumit ingredient și contactul direct cu acesta. Ne activează sistemul imunitar și provoacă alergii. Alergiile sunt cel mai bine dezvăluite prin teste de plasture.

Simptome frecvente de alergie::
  • roșeață a pielii,
  • bule cu conținut,
  • mâncărime.
Simptomele se răspândesc adesea dincolo de zona în care a fost aplicat produsul, iar alergia poate apărea cu o întârziere mare, chiar și după 4 zile și uneori după contactul ulterior cu substanța. Să ne amintim că alergiile pot apărea în orice moment al vieții noastre, chiar și la produsele pe care le folosim de mulți ani. Acest lucru se datorează faptului că, din păcate, sistemul nostru imunitar nu este infailibil și recunoaște incorect substanțele conținute în cosmetică ca agent patogen , provocând astfel un răspuns adecvat, de exemplu mâncărime sau roșeață a pielii.

Testarea plasturelui este efectuată pe fiecare produs cosmetic înainte de a fi lansat pe piață. Înainte de introducerea produselor destinate copiilor sau adulților cu piele alergică, se efectuează teste dermatologice suplimentare h-RIPT (Human Repeated Insult Patch Test) pentru a determina dacă preparatul testat provoacă sensibilizare de contact ca urmare a aplicării repetate, repetate.

IRITAȚIA

Denumită și dermatită de contact. Spre deosebire de alergii, aceasta nu este complet legată de sistemul nostru imunitar. Iritația pielii apare atunci când o substanță ne irită pielea, dăunează celulelor epidermice și le perturbă funcția. De asemenea, cauzează adesea tulburări ale echilibrului hidrolipidic. Mai mult, iritația pielii apare mult mai repede decât alergia. Câteva/zeci de ore sunt suficiente pentru a observa efectele negative ale utilizării unui anumit produs.

Simptome tipice de iritație:
  • piele uscată și crăpată,
  • înroșire,
  • piele strânsă,
  • fără mâncărimi.
Simptomele apar doar în locul în care a fost aplicat preparatul. Nu se răspândesc și apar adesea după primul contact cu substanța.

Ce substanțe pot provoca iritații?

  • Retinoizii - atât retinolul, cât și alți derivați pot irita pielea. Acestea sunt substanțe exfoliante puternice și utilizarea unei concentrații prea mari de retinol în produs poate provoca iritații. Dacă doriți să citiți mai multe despre retinoizi, faceți clic aici.
  • Acizi - alte substanțe exfoliante. Ele pot usca și irita pielea, la fel ca retinoizii.
  • Uleiuri esențiale - substanțe aromatice lichide, volatile, nerecomandate tuturor tipurilor de piele. Există șansa ca acestea să provoace iritații, în special pe pielea sensibilă, alergică și uscată. Dacă sunt utilizate în concentrații scăzute, nu ar trebui să fie iritante.
  • Substanțe puternice de curățare, de exemplu SLS/SLES - rețineți că acestea nu sunt substanțe rele, periculoase! Sunt pur și simplu unul dintre agenții de curățare mai puternici și pot provoca iritații și uscăciune la unele tipuri de piele. Este puțin probabil să fie potrivite persoanelor cu piele sensibilă, uscată și atopică.
Și multe altele …

De asemenea, este important ca niciunul dintre ingredientele de mai sus să nu fie rău! Pur și simplu s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea, motiv pentru care este atât de important să fim conștienți de ce tip de piele avem și ce ingrediente ar trebui să evităm. Cel mai important lucru este să observați pielea. Mulți dintre noi folosesc adesea produse cu uleiuri esențiale și le iubesc - ele reglează secreția de sebum și au proprietăți antibacteriene. Ele pot fi potrivite unora, dar nu altora. La fel și în cazul produselor cu SLS/SLES – nu ne putem imagina să trăim fără șampon cu Sodium Laureth Sulfate în baia noastră. ;)

CUM SE EFECTUEAZĂ UN TEST DE ALERGIE?

PRODUSE DE CLĂTIRE

Acestea sunt tonice, esențe, seruri, creme, acizi, retinoizi, peptide, SPF, produse cu filtre, loțiuni de păr etc.).

PRODUSE FĂRĂ CLĂTIRE

Acestea sunt geluri, spume și uleiuri de curățare, șampoane, balsamuri, produse pentru coafarea părului, scrub-uri pentru clătire (inclusiv cele acide), produse de demachiere, șampoane etc.).

În ambele cazuri, procedura este aceeași: aplicați o cantitate mică de produs pe o zonă curată a pielii pe partea superioară a antebrațului sau pe spate. Din ce în ce mai des, testele de alergie la domiciliu, efectuate în spatele urechii, intrând ușor în zona maxilarului, astfel încât rezultatele cosmeticelor folosite în zona feței să fie mai sigure. Pielea din această zonă trebuie să rămână uscată. După 24 de ore, clătiți partea de piele supusă testului. Monitorizați-vă pielea după 48 și 72 de ore.

Dacă în orice moment în timpul testării apar roșeață, arsură, mâncărime sau iritație, nu utilizați produsul.

Vă rugăm să rețineți că testul este utilizat doar pentru a determina reacțiile inițiale ale pielii Dvs. la produse și nu garantează rezultate similare atunci când este aplicat în alte zone ale corpului (inclusiv pe față) sau după utilizare continuă. Acest lucru se datorează faptului că mulți factori pot influența , rezultatul testului, de exemplu, bolile recente, medicamentele luate, expunerea la lumina soarelui și exercițiile fizice. Testul de alergie nu ține cont de selecția incorectă a preparatului pentru tipul de piele și nu trebuie utilizat pentru a diagnostica hipersensibilitatea sau alergia pielii. Dacă vă este frică să introduceți un nou produs în îngrijirea dumneavoastră zilnică, consultați un dermatolog.

Dacă aveți întrebări, scrieți-ne pe Facebook sau Instagram (cosibeauty.ro). Puteți profita și de consultația noastră de cosmetologie, datorită căreia cosmetologul va selecta îngrijirea potrivită pentru pielea dvs. . :)
pixel